Onnodig 1-0 verlies voor ESTO

Hoewel vrijwel geen moment in de wedstrijd tegenstander ASC uit Oegstgeest sterker was lukte het ESTO niet het net te vinden. Kan-sen waren er volop maar die bleven zonder resultaat. Het was vaak: ‘net niet’. Kopballen op het vijandelijk doel waren prooi voor de keeper van ASC. Passes net niet zuiver genoeg om goed gericht op doel te schieten.

Uit het niets viel in de eerste helft het enige doelpunt in de wedstrijd en stond ESTO met 1-0 achter. Dat was een domper die in de tweede helft makkelijk rechtgezet zou kunnen worden. De kansen kwamen er absoluut. Jesper den Besten zag zijn schot via de paal buiten het doel verdwijnen. Bij een scrimmage op de doellijn hielden de meegekomen ESTOsupporters de adem in. Uiteindelijk ver-dween de bal niet over de de doellijn maar werd opgeruimd door de rood-zwarten uit Oegstgeest.

Na het laatste fluitsignaal gingen de Bodegravers met lege handen naar huis en mocht ASC drie punten bijschrijven in deze competitie waarin alle ploegen langzaam maar zeker steeds dichter tegen el-kaar aan schuiven. Volgende week staat de eerste streekderby op het programma. FC Oudewater komt om half drie naar de Kievits-heuvel. Winnen is belangrijk om aansluiting te houden in de smalle kopgroep.