De klimaatburgemeester geeft tips, nummer 3

Doe mee met de Klimaatweek, ieder stapje telt mee.

Van 31 oktober tot 5 november is het de Nationale Klimaatweek en in 192 gemeenten gaan ruim 250 klimaatburgemeesters aan de slag om iedereen te inspireren dat een beter klimaat vandaag begint. Dat betekent niet direct dat je je dak vol moet leggen met zonnepanelen, dat zou mooi zijn, maar niet iedereen heeft daar de middelen voor. Ieder stapje groot of klein helpt.

In onze gemeente is Arthur van Dijk aangewezen als Klimaatburgemeester en tijdens de klimaatweek geeft hij iedere dag een tip om mee aan de slag te gaan. Dit is het moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen.

In de supermarkt is alles duurder geworden, maar toch moet je eten. Deels kun je dat oplossen door een goedkopere versie te kopen van wat je nodig hebt. De goedkoopste chocoladepasta kost vaak maar een kwart van de duurste variant.

Je kan ook wat minderen. Een gehaktbal hoeft echt geen 200 gram te wegen. Als je ze 180 gram maakt, spaar je 10% en heb je de prijsverhoging tenietgedaan. En als je een halve aardappel meer eet, heb je ’s avonds niet extra honger…

Oh ja, en die 20 gram minder gehaktbal is erg goed voor het klimaat.

Een beetje minder, niet alleen goed voor de portemonee, maar ook goed voor het klimaat!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter