Verdachte meld zich na mishandeling in Reeuwijk

Naar aanleiding van camerabeelden getoond bij het opsporingsprogramma Team West heeft een verdachte zich gemeld bij de politie. Op camerabeelden is duidelijk te zien dat de verdachte een 64-jarige man mishandelde in winkelcentrum de Miereakker in Reeuwijk-Brug. Het incident vond plaats op zondag 14 augustus toen het slachtoffer een groep van drie scootersrijders wilde aanspreken terwijl ze hard door het voetgangersgebied van het winkelgebied reden.

Op de beelden van een van de winkels is duidelijk te zien wat er vervolgens gebeurt. Een van de scooterrijders stopt en slaat de man in het gezicht, waardoor deze zijn bril verliest. Ook krijgt het slachtoffer de helm van de scooterrijder tegen zich aangegooid en nog een paar klappen na. Omstanders schieten te hulp en proberen tevergeefs de scooterrijder, die op dat moment er van door gaat, te stoppen.

Duidelijk herkenbaar

De scooterrijder is duidelijk herkenbaar te zien op de camerabeelden die niet alleen getoond werden in het opsporingsprogramma, maar ook door de politie zijn gedeeld op social media. In een reactie hierop heeft de verdachte besloten zichzelf aan te geven. De politie laat weten dat de zaak verder wordt behandeld en dat de beelden van de mishandeling zijn verwijderd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter