De klimaatburgemeester geeft tips, nummer 2

Doe mee met de Klimaatweek, ieder stapje telt mee

Van 31 oktober tot 5 november is het de Nationale Klimaatweek en in 192 gemeenten zijn zijn ruim 250 klimaatburgemeesters aan de slag om iedere te inspireren dat een beter klimaat vandaag begint. Dat betekent niet direct dat je je dak vol moet leggen met zonnepanelen. Dat zou mooi zijn, maar niet iedereen heeft daar de middelen voor. Maar ieder stapje groot of klein helpt. In onze gemeente is Arthur van Dijk aangewezen als Klimaatburgemeester en tijdens de klimaatweek geeft hij iedere dag een tip. Om mee aan de slag te gaanm want dit is het moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen.

Tip 2: Meten is weten

Je huis zit vol met apparaten die altijd stroom gebruiken. Een oplader in je stopcontact verbruikt ook stroom als er geen apparaat aanzit. Niet veel, maar alle apparaten bij elkaar is het toch zonde van het geld en slecht voor het klimaat.

Dus zet apparaten niet op stand by, maar uit. En check de vriezer op ijsvorming. IJsafzetting in de vriezer maakt deze veel minder zuinig. En vergelijk je energieverbruik eens met de buren. Als die hetzelfde huis hebben en het verschil wijkt enorm af, dan is er misschien iets aan de hand. Dat kan zijn omdat de buren het huis hebben geïsoleerd, maar wie weet, heb je een koelkast die lekt.

Meten is weten, ook als het om groen gaat!

Arthur van Dijk, Klimaatburgemeester 2022 Bodegraven-Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter