Twee indrukwekkende prijswinnende films bij Filmhuis Gouda


Vanaf deze week zijn twee prijswinnende en gevoelige films te zien, beide met bijzonder goed acterende kinderen. Het bewijst maar weer dat in de Benelux mooie films gemaakt worden: het aangrijpende Belgische CLOSE is een portret van een innige vriendschap tussen twee twaalfjarigen. In de Nederlandse Oscar-inzending NARCOSIS komt een gezin in beeld dat onder druk staat sinds de vader vermist is.

De hele bioscoopbranche zet zichzelf dit jaar drie dagen in het zonnetje en nodigt iedereen uit te komen. Met CINEMANIAAA! kan je woendag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 november voor €6 naar de film, ook in het Filmhuis. En daarvoor heb je geen bonnetjes of iets dergelijks nodig – ga gewoon naar de website voor jouw goedkope ticket.

Narcosis

In de Nederlandse Oscar-inzending (tevens goed voor drie Gouden Kalveren) raakt een gezin ontwricht door de onopgeloste vermissing van de vader (Fedja van Huêt) bij een duikongeluk. Moeder (Thekla Reuten) en haar zoon en dochtertje gaan er heel verschillend mee om: ontkenning, verdringing en verbeelding houden de realiteit voor hen op afstand. Ondertussen gaan ze echter bijna ten onder aan hun gemis en zijn niet in staat dat met elkaar te delen. NARCOSIS is een gevoelige debuutfilm met een uitgebalanceerd scenario en uitstékend gespeeld door Reuten en ‘haar’ twee (deels piepjonge) kind-acteurs. — info/kaartjes…

Close

Dit ontwapenende portret van de pure vriendschap tussen de 12-jarigen Léo en Rémi won alom prijzen, ook in Cannes. De vanzelfsprekende band tussen de jongens uit zich in een warme onderlinge geborgenheid. Eenmaal op de middelbare school doet vanuit het niks een soort schaamte zijn intrede, ongewenst maar onontkoombaar. Machteloos beleven de twee hoe dit hun emoties de vrijheid neemt en aan hun vriendschap knaagt. Met deze zeer persoonlijke, aangrijpende film vol wonderschone beelden, breekt Lukas Dhont (GIRL) een lans voor kwetsbaarheid en overgave in onze wereld van gepantserde mannelijkheid. — info/kaartjes…

Jubileumseizoen



Wethouder Van Vugt opent 12 november bij EMILY officieel het uitgebreide jubileum-seizoen van het filmhuis in Gouda. De volgende dag, zondag 13 november houdt het filmhuis een Open dag. Een mooie gelegenheid voor iedereen die het Filmhuis (opnieuw) wil ontdekken, en bovendien de kans om THE HUMAN VOICE te zien, de bijzondere korte film van Pedro Almodóvar (met Tilda Swinton), die in bijna geen enkele bioscoop aan bod is gekomen – met een filmkaartje voor 45 cent!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp