Onderhoud en Isoleren

Mijn voornemen is om deze winter de verwarming niet hoger te zetten dan 19 graden. Want ook ik maak me zorgen over de stijgende energieprijzen, vooral voor onze huurders. Hoe moet dat nu deze winter en wat kunnen wij als woningcorporatie doen?

Mozaïek Wonen liep gelukkig vooruit op de landelijke afspraken die gemaakt zijn. Dat realiseerde ik me weer toen ik deze week sprak met mijn collega John van Zuilen, assetmanager bij ons. Hij vertelde me dat isoleren het toverwoord is. Goed isoleren draagt direct bij aan het terugdringen van die energierekening. En: het is ook echt nodig zodat woningen geschikt zijn om van het gas af te stappen.

John: ‘Daarom investeren wij de komende jaren fors in onze woningen. Dit doen we op logische momenten. We combineren bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden met het aanbrengen van isolatieglas of met het isoleren van gevels, vloeren of daken. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met de leeftijd van de woningen zodat woningen met de minste isolatie als eerste aan de beurt komen.’ Dat doet John natuurlijk niet alleen. Dit is een puzzel die hij samen met zijn collega’s van de rayons, vastgoed en onderhoud legt.

Dit gesprek had ik echt even nodig, want we doen er echt alles aan! En wat John, ik en alle andere collega’s van Mozaïek het mooiste vinden…  Al die isolerende maatregelen doen we altijd al zonder huurverhoging. En nog mooier is dat deze afspraak nu ook is gemaakt met de overheid en alle woningcorporaties in Nederland.

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter