BuitenBasis in de Meije, een unieke ontdekkingstocht midden in de natuur naar jezelf

Midden in de natuur je droom waarmaken, een bedrijf beginnen en daarmee ook nog eens de landelijke televisie halen. Maandagavond 17 oktober was de BuitenBasis in de Meije, het bedrijf van Ingrid Meijer, een van de onderwerpen in het veelbekeken programma Binnenste Buiten op NPO2

De jonge onderneemster kreeg als dochter van een bloemiste en een fervent vogelaar de liefde voor de natuur al met de paplepel ingegoten. In plaats van uitstapjes naar pretparken of subtropische zwembaden namen haar ouders hun dochter mee om bosbessen te leren plukken, paddenstoelen te zoeken, grutto’s en wulpen in de polder te ontdekken of reeën te spotten.

In 2018 volgde de verhuizing vanuit Den Haag naar het landelijk gelegen dorpje de Meije. Het lintdorp midden in het Groene Hart dat via het schilderachtige gelijknamige veenriviertje rechtstreeks is verbonden met de Nieuwkoopse Plassen. Het kon dan ook niet uitblijven dat Ingrid hier een belangrijke volgende stap zette in haar leven. Het beginnen van een eigen bedrijf, waarbinnen de wisselwerking tussen mens en natuur centraal staat: De Buitenbasis.

Onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar de natuur, vogels in het bijzonder en naar de mens. Ik kijk graag verder dan de buitenkant is”

Ingrid Meijer

Waar rust energie geeft

Tijdens een kajak expeditie neemt de bevlogen Ingrid je mee langs de mooiste plekjes in het uitgestrekte en unieke plassengebied, waar ieder seizoen zijn eigen accenten heeft. Niet alleen deelt ze dan graag haar natuurkennis, maar leert je ook hoe je helemaal tot rust komt in de waterrijke omgeving, waar ijsvogels en de purperreiger vaste bewoners zijn. Kortom zoals ze het zelf noemt ‘Een cadeautje van de natuur‘ en dat kwam uitgebreid in beeld maandagavond.

Hier kun je meer ontdekken over de BuitenBasis en Ingrid Meijer

De aflevering van Binnenste Buiten is hier terug te zien: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/terugkijken/17-oktober-2022

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp