Hoe de inflatie het klimaat helpt

Inflatie, we hebben er allemaal last van. Alles om ons heen wordt duurder. Grofweg de helft van de inflatie zit in de energiekosten. Een ander groot deel zit in onze dagelijkse boodschappen. Verwacht van mij geen tips om je pindakaas ergens anders te halen, al kan ik uit ervaring zeggen dat het helpt om naar de prijzen te kijken…

Ik wil ingaan op het voordeel van inflatie voor het klimaat. En hoe het nog meer kan helpen. Met de winter voor de deur, wordt het voor velen best spannend. Zeker als je nog een gasmeter hebt. Want gas is duur en als je een gasmeter hebt, gebruik je zo goed als zeker gas om je huis te verwarmen. Hoe je het ook doet, als je gas bespaart, dan help je het klimaat. Want minder gas stoken, betekent minder CO2 in de lucht en dat zorgt er voor dat de aarde minder opwarmt. En dat is goed voor het klimaat.

Maar met de duurdere boodschappen kan je ook wat doen voor het klimaat. Natuurlijk kan je zoeken naar de laagste prijs en naar het goedkoopste merk. Al hoop ik natuurlijk dat je blijft kiezen voor biologische producten. Maar je kan ook van bepaalde producten iets minder kopen. Wat dan het meeste helpt en waar je het minste last van hebt, is iets minder vlees. Uiteraard mag je van mij af en toe vegetarisch eten, maar je kan ook beginnen met ietsje minderen. Als je macaroni maakt voor vier personen, hoeft er echt geen pond gehakt in. Een pak van 300 gram is meer dan genoeg. De macaroni smaakt er echt niet anders door. En minder vlees betekent minder stikstof en minder CO2. En je schrikt gelijk iets minder van je kassabon.

Duurzame groeten,

Arthur, de klimaatburgemeester

Heb je tips en ideeën voor de klimaatburgemeester? Mail mij op ArthurDeKlimaatburgemeester@gmail.com;

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter