Oktober is parkwalk maand!

Inmiddels 33 weken na de eerste Parkrun verder. Kortom tijd voor een volgende stap. Vorige week lanceerde parkrun Reeuwijkse Hout de variant voor mensen die niet van hardlopen houden, maar wel heel veel van wandelen: De Parkwalk. “We willen graag veel meer mensen aanmoedigen om aan Parkrun deel te nemen, daarom is het in oktober “parkwalk bij parkrun” maand!“, laten de initiatiefnemers weten.

Parkrun is een wekelijkse wereldwijd evenement waarbij 5km wordt gelopen. Deelname is geheel gratis. Het vindt iedere zaterdagochtend plaats op meer dan 2.000 locaties wereldwijd met 14 locaties binnen Nederland (inclusief Reeuwijkse Hout). Alle evenementen worden georganiseerd door teams van lokale vrijwilligers.

Iedereen, ongeacht leeftijd of vaardigheid, is welkom om in zijn/haar eigen tempo mee te doen. Er is geen tijdslimiet, de focus is om samen gezellig buiten actief te zijn. De naam Parkrun suggereert misschien dat de evenementen niet bedoeld zijn voor wandelaars. Maar niets is minder waar! Wandelen is één van de beste manieren om met Parkrun te beginnen en kan een positief effect hebben op de lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid,

Bij parkrun kun je altijd al wandelen, maar de hele maand oktober besteden extra aandacht aan wandelen bij parkrun. Dus kom gezellig langs, alleen of met een vriend(in)!

Parkrun Reeuwijkse Hout is elke zaterdagochtend om 9:00 uur. Je kunt meer informatie vinden op www.parkrun.co.nl/reeuwijksehout/

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp