Kleinverbruikers in november en december 190 euro korting op energierekening

 

Het kabinet heeft de hoogte van het prijsplafond voor de energierekening vandaag bekend gemaakt. Voor consumenten en andere ‘kleinverbruikers’, zoals zzp’ers, kleine maatschappelijke organisaties, winkels, vereniging en het kleinere mkb geldt met ingang van 1 januari een prijsplafond van 1,45 euro per m3 gas tot een jaargebruik van 1200 m3 gas. Voor elektriciteit is de norm gesteld op 0,40 euro per kWh tot een jaargebruik van 2900 kWh.

In november en december kunnen alle kleinverbruikers al rekenen op een energiecompensatie van 190 euro per maand. Die is terug te vinden op de energierekening in die maanden van iedereen die hiervoor in aanmerking komt. Consumenten hoeven dus zelf geen actie te ondernemen.

Zit een kleinverbruiker straks boven het vastgesteld jaarverbruik, dan geldt voor dit extra deel de ‘gewone’ hogere marktprijs, afhankelijk van contract en/of energieleverancier. Het kabinet heeft in de regeling rekening gehouden met verbruikers die nauwelijks gas, maar wel elektriciteit gebruiken, zoals huishoudens met een warmtepomp.

Naar inschatting gaat de totale regeling de overheid rond de 23,5 miljard euro kosten.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter