Nieuwe subsidieronde Provincie Zuid-Holland voor seniorenwoningen

Na een succesvolle ronde vorig jaar stelt de provincie Zuid-Holland dit jaar €2,25 miljoen beschikbaar voor het ondersteunen van woningbouwprojecten met ontmoetingsvoorzieningen voor senioren. “We vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten”, aldus gedeputeerde Anne Koning. “Bovendien dragen aantrekkelijke woonvormen voor senioren bij aan doorstroming op de woningmarkt.”

Met de subsidieregeling ‘Woonvormen senioren’ kunnen gemeenten een bijdrage vragen om het financiële tekort te dichten bij deze projecten. De subsidie is bedoeld voor projecten met een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan in een gezamenlijke woonkamer, keuken of hobbyruimte, in een tuin of op een dakterras.

Anne Koning: “Er zijn mooie Zuid-Hollandse voorbeeldprojecten waar senioren op een prettige manier kunnen wonen en op een laagdrempelige manier in contact kunnen blijven met buren. We zien hier vaak een goede samenwerking tussen gemeente, ontwikkelaars, woningcorporatie, maatschappelijke instellingen en (toekomstige) bewoners.”

Meer informatie?

De subsidieregeling wordt opengesteld van 15 september tot 1 december 2022. Aanvragen worden beschikt op volgorde van binnenkomst. Bij meer aanvragen dan het beschikbare budget krijgen projecten met een centrale inpandige ontmoetingsruimte voorrang en wordt er geloot. Gemeenten kunnen met de provincie in overleg gaan voordat zij een aanvraag indienen. Maak hiervoor een afspraak via sterkestedenendorpen@pzh.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter