ESTO wint op karakter met 3-2

In de eerste helft had de ploeg het niet makkelijk. Een stevige tegenwind en vanwege teveel balverlies bracht ESTO zichzelf zo nu en dan danig in de problemen. Dat veranderde na een uurtje. Toen was de pijp bij Racing Club Leiderdorp (RCL) leeg en had ESTO nog voldoende vermogen en vooral karakter ter beschikking. In de eerste helft hadden de blauwen uit Leiderdorp ruim op voorsprong kunnen komen. Dat gebeurde niet dankzij voortreffelijk keeperswerk van Joey Anker. In de tweede helft pakte ESTO met de wind in de rug steeds meer het initiatief en boog de 2-1 achterstand om naar een 3-2 overwinning.

Na de aftrap nam RCL het initiatief en sloot ESTO op op eigen helft. Dat resulteerde in een hard schot vanaf ongeveer zestien meter dat Joey katachtig nog leek te keren. Echter stuiterde de bal met effect het doel in en keek ESTO in de 10e minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Zeven minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat hij meende dat Bas van Zoest in een sliding de bal tegen de bovenarm kreeg. Joey plukte de strafschop klemvast uit de hoek en slechts een minuut later kwam ESTO langszij dankzij een intikker door Bas.

Het zal een domper zijn geweest zijn voor de Leiderdorpers maar zij herpakten zich en bleven furieus jagen op de bal. Dat resulteerde in een corner die met een intikker door RCL werd verzilverd tot een 2-1 voorsprong. In de 36 minuut voorkwam Joey opnieuw een doelpunt. Met een zweefduik tikte hij de bal via de paal uit zijn doel. Na de rust speelde ESTO met de wind in de rug richting kantine waar veel supporters stonden. Ongetwijfeld waren er bij de thee ook door trainer Koos van Zoest wat aanwijzingen gegeven.

In de 63e minuut ging een prachtige pass van Yannick Saeijs naar Wouter-Jan Bos die hard binnenschoot voor de 2-2 gelijkmaker. RCL werd langzaam maar zeker weggespeeld. In de 80e minuut verraste goaltjesdief Pim de Visser de Leiderdorpse doelman met een hard schot via de paal in de verre hoek voor de eindstand van 3-2. ESTO speelde de wedstrijd zorgvuldig uit zonder nog in gevaar te komen. Volgende week zaterdag is er om 14.30 een uitwedstrijd tegen TAVV in Ter Aar.