De Woerdense verhalenroutes beginnen weer!

Na het grote succes van afgelopen winter zijn de verhalenroutes weer terug. Ontdek de verborgen juweeltjes en geheimen van Woerden.

Woerden heeft 650 jaar stadsrechten en wat is er mooier dan de hoogtepunten uit de geschiedenis van Woerden te ontdekken tijdens een verhalenroute. In een passende setting worden deelnemers meegenomen in de mooiste, prachtigste en spannende verhalen van verschillende historische locaties in Woerden.

Geniet en luister naar verhalen van de verhalenverteller op 3 verschillende locaties in het centrum van Woerden. Elke verhaal duurt ongeveer twintig minuten waarbij er na afloop een gratis drankje wordt aangeboden bij Plein 7. De verhalenroutes vinden plaats op: vrijdag 14 oktober, vrijdag 28 oktober en vrijdag 4 november waarbij elke avond een andere locaties worden bezocht.

Op vrijdag 14 oktober staan de bijzondere verhalen van de Bonaventurakerk, de oude Rijn en de Lutherse Kerk centraal. Deelnemers reizen deze avond terug in de tijd en maken kennis met het Rooms Katholieke geloof in Woerden, de gebeurtenissen aan de Rijn en leren de Woerdenaar Jan de Bakker kennen, de eerste marterlaar voor het geloof in Nederland.

Op 28 oktober staan de gebouwen Het Weeshuis, het Museum en het Kasteel centraal. Van de geschiedenis van Het Weeshuis en haar bewoners tot de ‘Slagtmaand in 1813 en de berechtingen, elke deel van de geschiedenis van Woerden komt terug.

De laatste wandeling op 4 november gaat langs de historische locaties: De Petrustoren, Het Klooster en De Molenschuur. Luister naar de verhalen van de kloosterbroeder en de molenaar en ontdek de wonderen van Woerden.

Voor €15,- kunnen deelnemers genieten van een avond vol Woerdense verhalen. Kaarten zijn te koop bij VVV Woerden aan de Emmakade 6a of online te koop via www.beleefwoerden.com.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter