Dat kleine stukje aarde

“Aan de kant van de Breevaart is op de hoek van de Oudeweg en de Meentweide een kantoorgebouw van twee lagen voorzien. De eerste schetsontwerpen worden hiervoor gemaakt. Het uitgangspunt voor het gebouw is een dorpse uitstraling met natuurlijke materialen, zoals hout en riet.” Zo is dit te lezen op https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/oude-tol. Eigenlijk een heel rare plek om op dat stukje grond nog een kantoor te gaan bouwen en er buiten de scholen in die wijk alleen maar woningen staan.

Op 31 mei 2022, de dag voor de installatie van de nieuwe wethouders, heb ik aan de nieuwe wethouder wonen een mail gestuurd met de vraag of de bestemming van dat stukje grond niet kon omgezet naar “woonbestemming”, of daar bijvoorbeeld appartementen voor jongeren gebouwd konden gaan worden, zodat deze ook in de eigen woonkern woonruimte zouden kunnen vinden en dan ook behouden blijven voor onze gemeente. Helaas heb ik nooit een antwoord gekregen.

Hoek Oudeweg/Meentweide

In de programmabegroting 2022-2025 is over dat kleine stukje aarde het volgende vermeld: “Het bedrijfskavel moet de afronding vormen van de gehele ontwikkeling Oude Tol, de ontwikkeling hiervan loopt achter op de afgesproken planning. De consequenties hiervan zijn onderwerp van gesprek met de ontwikkelaar.” Is er nog wel een noodzaak voor een nieuw commercieel gebouw? Schuin aan de overkant op de “Reeuwijkse Poort” is nog de nodige kantoorruimte te huur. Ook op het Industriegebied Zoutman staan een aantal gebouwen geheel of deels te huur. Het zou toch een mooie kans zijn om naast deze watervilla’s ook een appartementengebouw van max 3 lagen, neer te kunnen zetten voor onze eigen inwoners, bij voorkeur voor jongeren en/of starters. Daar is naar mijn mening meer behoefte aan dan aan een kantoorgebouw van twee lagen.

Cornelis Hagen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter