‘Langdurige regen bij windkracht 2

Weinig wind, maar veel nattigheid. Dat was de weersvoorspelling voor 4 september. Menig inwoner zou zich nog een keertje omdraaien, lekker warm in bed, maar de boten Vrijhoef en de Gouwe lagen bij Roei- en Zeilvereniging Gouda om 6:30 uur al glimmend van de regen klaar op de botenwagen om naar Alphen gereden te worden. Daar vond afgelopen zaterdag de Groene Hart Marathon voor roeiers plaats.

In totaal deden 22 boten mee aan de Titanenstrijd over 58 kilometer, afkomstig van roeiverenigingen uit Voorne Putten. Laak, Zutphen, Deventer en Steenwijk. Om 08.30 uur ging de bemanning van de Gouwe (Marcel Lingen, Daniële Pelzer, Rob van Dam, Anka Frenk en Ineke Verkaaik) het water op, gevolgd door de Vrijhoef (Annette van Vliet, Rob Rijnhout, Olaf Bergman en Pim Wagenmakers) van start en wisten het slagtempo hoog te houden.

Beide ploegen van de RZVG wisten binnen 6 uur de finishlijn te bereiken. Een prestatie om met trots op terug te kijken. Het leverde een vierde (de Gouwe) en een vijfde (Vrijhoef) plaats op.


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter