Goudse kunstenaars goed vertegenwoordigd bij KLIMAATexpo ’22, Museum de Fundatie i.s.m. Artworlds

De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen. Daarom organiseren ArtWorlds en Museum de Fundatie KlimaatExpo ’22. De KlimaatExpo ’22 is onderdeel van de Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie. Multidisciplinaire makers gaan hier op zoek naar de hartslag van de tijd. Welke thema’s bepalen de toekomst? Antwoorden zijn te zien in exposities zowel binnen als buiten het museum.

‘Lichtdragers’ een grote 4.5 meter brede hangende installatie met 99 armen van textiel en gips hangen prominent in locatie het Academiehuis de Grote Kerk, Grote Markt 16, Zwolle. Goudse kunstenaar Arjenne Vossepoel maakte voor dit werk afgietsels van haar eigen armen. Het breekbare materiaal laat onze kwetsbaarheid ten diepste zien. De armen reiken naar ons uit, vragen zij hulp of kunnen zij het geven? Duidelijk is wel dat er verbinding wordt gezocht; we moeten het samen doen!

In locatie Kasteel het Nijenhuis hangt werk van de andere kunstenaars uit Gouda en de Goudse regio. Henrique van Putten maakt op indringende wijze zien hoe klem we zitten, alles gebeurt onder onze neus. Birgitta Sundström Jansdotter toont met haar schilderij dat de lucht steeds verder vergiftigt en wij als mensen kwetsbaar zijn. Die kwetsbaarheid en vooral ook schoonheid van de ons omringende natuur wordt in het werk van Monique van der Meije zichtbaar.

Makers hebben bepaald hoe KlimaatExpo ’22 eruitziet; de tentoonstelling is samengesteld door open inschrijving en een anonieme selectie.

Alle hedendaagse beeldende kunstvormen zijn vertegenwoordigd in maar liefst 251 kunstwerken van schilderkunst tot buitenbeelden, van maquettes tot fotografie – en alles daartussenin. De Klimaatexpo is te zien van 17 september t/m 4 december 2022 in Museum de Fundatie, met locaties Academiehuis Grote Kerk Zwolle en Museum de Fundatie / Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin in Heino / Wijhe

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter