Bodegraven-Reeuwijk op de hak genomen in ‘Dit was het nieuws’

In het satirische nieuwsprogramma van Avro/Tros ‘Dit was het nieuws’ werd de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in de aflevering op donderdagavond 22 september uitgebreid op de hak genomen. Tijdens het onderdeel ‘Wat hoort er niet bij, vier nieuwsfeiten op een rij’ kregen de teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek de vraag wat de overeenkomsten of verschillen waren tussen Bodegraven-Reeuwijk, piercings, het bedrijf Patagonië en de Nederlandse wielrenner Rien Schuurhuis die voor Vaticaanstad gaat rijden.

Onderwerp was de vorige week door de gemeente aangespannen rechtszaak tegen social media gigant Twitter. Hierbij eist de gemeente dat Twitter zich beter inspant om alle berichten over een vermeend satanistisch pedonetwerk en kindermisbruik in de gemeente van het platform te verwijderen.

Volgens het team van Jan Jaap had het iets moois. Een gevecht van David tegen Goliath. Cabaretier Peter Pannekoek zag het anders en nam de gemeente uitgebreid op de Hak. Pannekoek vermoedde dat de gemeente een of andere ambtenaar, die net tegen zijn pensioen aanzit, uit de kast heeft getrokken, ‘Henk’, met de opdracht een rechtszaak te beginnen tegen een voor Henk volstrekt onbekend bedrijf. “Beste meneer de Blauwe Vogel”, zou de aanhef zijn, waarmee Henk zijn brieven begint.

De volledige aflevering is hier terug te zien. Het item over Bodegraven-Reeuwijk begint bij minuut 34

Dit Was Het Nieuws gemist? Start met kijken op NPO Start

Hilversum / Dit Was Het Nieuws / AVROTROS

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter