Wandel mee met de Otterloop op 24 september

De Otterloop is inmiddels een fenomeen geworden in Nieuwkoop. Op zaterdag 24 september organiseert Rotaryclub Nieuwkoop deze unieke wandeltocht voor het goede doel al voor de zesde keer. En daar wil je bij zijn! In samenwerking met agrarische ondernemers in het gebied gaan er namelijk weiden en dijken open die normaal voor de wandelaar gesloten blijven. Onderweg is het puur Hollands genieten van groene vergezichten en water. Alle routes gaan door het natuurgebied de Groene Jonker en door de poldernatuur van Nieuwkoop en het Groene Hart.

Wist je dat hier sinds een paar jaar ook weer een aantal otterfamilies leeft? Deze zul je helaas niet zo snel tegenkomen op je wandeling, omdat het nachtdieren zijn. Maar dat het leuke diertje dit gebied heeft ontdekt en hier gebleven is, dat zul je na afloop van de wandeling vast wel begrijpen!

Jong en oud kan deelnemen; er zijn goed bewegwijzerde routes voor zowel korte als langere afstanden uitgezet. Je kunt kiezen uit 6 , 10, 15 en 25 kilometer. De start voor alle afstanden is bij Kampeerhoeve Koole in Noorden. Hier kom je na het wandelen ook weer terug. Onderweg zijn er enkele kraampjes met iets te eten en te drinken voor wie dat wil.

Wie neem jij mee? Je vrienden, buren, collega’s, ouders, kinderen of je team? Schrijf je op tijd in en zorg dat je deze bijzondere wandelervaring niet hoeft te missen. Meer informatie over de routes, aanmelden en de goede doelen lees je op www.otterloop.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter