Belangrijke 4-1 overwinning voor ESTO

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Ad Groeneveld. Hij was een clubmens in hart en nieren en geweldige vrijwilliger. Ad overleed vorige week. Zijn kleinzonen pakten als pupil van de wedstrijd zijn erfenis op door stijlvol de aftrap te doen van het bekerduel tegen v.v. Hillegersberg. Daarna mochten de grote mannen hun kunnen laten zien en dat deed ESTO aanmerkelijk beter dan haar tegenstander.

In het eerste half uur gebeurde er weinig. De ploegen waren gelijkwaardig en er werd goed gevoetbald. In de 30e minuut werd de beetje saaie ban doorbroken met een eerste doelgerichte aanval van ESTO uit een diepe pass. Drie minuten later ging de bal op de stip voor het doel van Joey Anker en kwam ESTO op 0-1 achterstand. Nog geen minuut later werd dat hersteld. Good old scherpschutter Wouter-Jan Bos knalde uit een vrij trap vanaf de rand zestien de gelijkmaker laag in de rechter hoek binnen. ESTO veerde op en pakte het laatste kwartier tot de rust het initiatief.

In de 46e minuut van de eerste helft was er langs de lijn ter hoogte van de dug-out een soort rugby-scrummage waaruit de bal plotseling richting het Hilleberges doel wegrolde. De buitenspelsituatie werd omzeild en Wouter-Jan omspeelde de Rotterdamse goalie en de 2-1 voorsprong binnentikte. Na de rust werd het even de Pim de Vissershow. Drie minuten na rust kwam hij na een prachtige aanval alleen voor de uitlopende keeper en ronde onberispelijk af. Een doelpunt uit het spreekwoordelijke boekje. Hillegersberg schoof op richting EST doel en gaf veel ruimte voor een counter. De zwart-witte verdediging onder leiding van Bas van Zoest had de zaakjes goed op orde. Joey hoefde nauwelijks in actie te komen.

In de 57e minuut ging een mooie voorzet van Mats Boerboom richting Pim die met een harde kopbal de eindstand van 4-1 verzilverde. Volgende week gaat ESTO naar Voorburg voor het 3e bekerduel. De wedstrijd tegen 1e klasser Forum Sport begint om 14.30 uur.