Villa Française: van wijnproeverij tot aan Degas workshop

Frankrijk staat synoniem voor lekker eten en drinken, veel bezienswaardigheden en een rijke cultuur. De Franse manier van leven, daar kunnen we best wat van overnemen. Daarom organiseert Parkvilla ‘Villa Française’ op 1 et 2 oktober. ‘Na het succes van Konijn aan de Rijn en Frida Kahlo hebben we besloten meer themaweekends te organiseren. Met Villa Française bieden we een breed scala aan activiteiten: film, muziek, creatieve cursussen en ontspannen in een heerlijke ambiance’, aldus Agnes van den Ham, een van de organisatoren.

Ervaar volop ‘joie de vivre’ tijdens de wijnproeverij, bij het live luisteren van Franse jaren 30/40 swingmuziek van Tim & Pierre op zondagmiddag in de foyer, die gratis toegankelijk is. Of kies voor een heerlijk Frans buffet met Boeuf Bourguignon, warme appelcompote uit de kasteeltuin en ook vegetarische opties.

Workshops à la Project Rembrandt Er is een teken- en schilderworkshop fauvisme. Deze stijl kenmerkt zich door fel contrasterende kleuren naast elkaar zonder enige overgang. Tijdens de workshop De danseressen van Degas, is er een echte danseres die de variatie in houding toont terwijl deelnemers tekenen of schilderen. Op zaterdag is er een keramiekworkshop genaamd Reliëfs à la Léger. Ferdinand Léger maakte reliëfs met gedurfde zwarte lijnen in combinatie met heldere primaire kleuren. De workshops zijn voor alle niveaus. ‘De workshops worden gegeven door ervaren docenten en zijn echt een cadeautje voor jezelf. Een leuk uitstapje naar een andere stijl, zoals je ook zag bij het tv-programma Project Rembrandt’, aldus Van den Ham.

Buiten én binnenbios In de buitenbios wordt Demain tout commence vertoond met de bekende acteur Omar Sy. Verder draaien er tal van Franse films zoals L’amour c’est mieux que la vie, Entre deux Mondes en de kunstfilm Arts in Cinema: Danish Collector: Delacroix To Gauguin. Deze film neemt je mee op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld.

Frans feestje Parkvilla biedt alle activiteiten afzonderlijk aan. Dus iedereen kan zelf een programma samenstellen. Bij het inschrijven van meerdere activiteiten ontvang je gratis een aantal consumpties. ‘Wij gaan er alles aan doen om er een Frans feestje van te maken en denken dat dit weekend de ultieme manier is om te ontspannen én iets te leren. Daarbij komt dat creativiteit ook heel ontspannend werkt’, besluit Van den Ham.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp