Lastig bekerduel voor ESTO

In het nieuwe voetbalseizoen moest ESTO met een 2-1 nederlaag het hoofd buigen in Nootdorp voor RKDEO. Net als ESTO ook een zondagvereniging, die dit seizoen horizontaal is overstapt naar de zaterdag. Hoewel ESTO in de 2e minuut al op voorsprong kwam zette haar tegenstander na een kwartier het zaakje recht. Duidelijk werd dat zij al een stap verder zijn in de voorbereiding en dat de spelers in hun team wellicht al meerdere jaren de groene mat delen in de competitie. Alles bij elkaar was het wel een leuke wedstrijd om naar te kijken en viel op de overwinning van de Nootdorpers weinig af te dingen.

Het was Pim de Visser die voor ESTO net na de 2e minuut de 0-1 scoorde. Een goed afgedwongen corner ging uiteindelijk naar de tweede paal waar Pim geheel vrijstaand hard en onhoudbaar kon binnenknallen. Zes minuten later was het al gelijk. Dat was het resultaat van een snelle aanval in de vleugel en een afgemeten voorzet die simpel werd binnengetikt. RKDEO was niet te stoppen. Met snelle korte combinaties hielden ze bal in bezit en had ESTO daar duidelijk moeite mee.

De eindstand 2-1 kwam in de 16e minuut voort uit een scrimmage voor de het doel van Joey Anker. Na een korte drinkpauze bleef de thuisploeg sterk en moest ESTO alle zeilen bijzetten om verdere achterstand te voorkomen. De tweede helft werd een andere wedstrijd maar ook toen behield RKDEO het overwicht. Ze brachten 4 invallers, later nog 2, en dat veroorzaakte een ander spelbeeld. Dat spelbeeld was ook het gevolg van een andere tactiek bij ESTO waardoor de ploeg compacter speelde. Het is prima dat ploegen in een korte bekercompetitie hun draai kunnen vinden voor de competitie, zeker als er met meerdere nieuwe spelers een team moet ontstaan. Volgende week speelt ESTO thuis voor de beker tegen tegen v.v. Hillegersberg uit Rotterdam. De wedstrijd begint om 15.20 uur.

Verslag: Han Koevoets

Foto: Erik Saeijs.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter