Nieuwpoort en Schoonhoven pakken 1672 groots aan

De vestingfeesten in Schoonhoven en Nieuwpoort komen er aan. Op 9 en 10 september worden er in Nieuwpoort en Schoonhoven allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Onder begeleiding van stampende muziek genieten de Twin Cities van een spectaculaire vuurwerkshow boven Lek!

Vrijdagavond 9 september arriveren de eerste soldaten om hun kampement in te richten. Die avond wordt er ook een filmavond georganiseerd in het Springerpark.Zaterdag overdag zijn er demonstraties op het ’t Hooft. In de vesting van Nieuwpoort kan je deze dag ook allerlei historische figuren tegenkomen en kan je naar prachtige middeleeuwse verhalen komen luisteren van een sprookspreker.

Op het terrein voor Rivero in Schoonhoven begint ‘s-middags een heus vestingfeest. Neem een plek aan de biertafels, eet lekkere middeleeuwse hapjes of pak een kano over de grachten. DJ’s uit Schoonhoven en Nieuwpoort zorgen wel voor de sfeer! Ze bouwen op naar een spectaculaire afsluiter van deze feestelijke dag, rond 21:30 spat het buskruit in allerlei kleuren boven de Lek uiteen!

Foto: Anne Hamers

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp