Dood gaan we allemaal – Afl. 7

(Deel 1) In dit eerste gesprek met Annet Hoeijmans kwam meteen al zoveel aan de orde dat we besloten dat er ook een tweede gesprek zou volgen.

De vader en moeder van Annet hadden een relatie die past in de tijd vlak na WOII. Vader werkte in de mijn en moeder deed alles om het beste voor haar kinderen te doen. Het was een schok toen de  vader van Annet een zelfmoordpoging deed toen Annet 18 jaar was.

In de jaren daarna ontdekt Annet hoe moeilijk haar ouders elkaar konden ‘verstaan’ en hoe moeilijk het is om je diepste wezen bloot te geven. Ze ziet hoe haar moeder zich eigenlijk had opgesloten in zichzelf. Ze vertelt hoe ze haar moeder uiteindelijk toch wist te bereiken en hoe ze samen met haar broers en zus afscheid van haar hebben genomen. Ieder op eigen wijze en toch bij elkaar.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp