Geslaagd Europees Kampioenschap X30 voor Tristan Kroone

Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Afgelopen weekend stond Tristan Kroone, de 15-jarige kartcoureur uit Bodegraven, aan de start van ronde 4 van het Europees kampioenschap X30. Als eerstejaars Senior kreeg Tristan de kans om zich met de beste rijders uit Europa te kunnen meten. Maar liefst 83 deelnemers stonden er afgelopen week aan de start op het circuit van Genk (B).

Vanaf de eerste trainingen op woensdag was Tristan zeer gedreven om als rookie voor een mooi resultaat te gaan, Doel was om in een veld van ruim 80 deelnemers de finale te halen. Alleen de eerste 36 rijders na de heats gaan door naar de finale. Als één van de jongste rijders ging Tristan er in eerste instantie wat onbevangen in. Al snel bleek dat hij serieus snel was en Tristan legde de lat dan ook steeds een beetje hoger.

Bij de kwalificatie reed hij de 20e tijd. Dit leverde voor de 5 heats een goede uitgangspositie qua startplaats op. Hoogtepunt was de 4e heat waar hij na een super sterke race als 3e over de finish kwam en de leider van dat moment in het kampioenschap achter zich wist te houden. Na afloop van de heats (P25) en super heat (P16) mocht Tristan als 24e naar de finale.

De start ging zeer goed en Tristan wist in de 1e bocht meerdere posities te winnen om deze vervolgens in de 2e bocht weer te verliezen. Er werd 18 ronden lang op het scherpst van de snede gestreden. Tristan kwam zelfs in een mooi gevecht terecht met de uiteindelijke kampioen. Daar Tristan zijn nieuwe banden al voor de super heat had gebruikt was hij licht in het nadeel t.o.v. de meeste andere rijders. Ondanks dat noteerde hij snelle rondetijden. Als 23e kwam hij over de finish. Missie was meer dan geslaagd.

Op 23 en 24 september staat de volgende race op het programma, ronde 5 voor het Benelux kampioenschap in Mariembourg (B).

Tristan wordt in zijn kart activiteiten ondersteund door Navetto, PDB racing, BG tuning, Faber autoservice en Ringelberg Autoverhuur en Tristan’s club van 50. Nieuwe sponsors zijn meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden via zijn Facebookpagina.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter