Monumenten openen op 10 september hun deuren

Met de Open Monumentendag, die een jaarlijks wisselend thema heeft, wordt de aandacht voor monumenten vergroot door bijzonder Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. Monumenten in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk openen op zaterdag 10 september hun deuren.

Het thema van 2022 is ‘Duurzaam duurt het langst’. Als het gaat om monumenten denken we bij duurzaamheid al gauw aan de karakteristieke windmolens die onze gemeente rijk is. Met de duurzame windkracht maalden zij het overtollige water weg, zodat we onze voeten drooghielden. Trek erop uit en beleef een heerlijke dag in onze dorpskernen en buurtschappen. Laat je verrassen door de monumenten, het prachtige landschap en het lokale eten en drinken. 

Wat is er te doen tijdens de Open Monumentendag in Bodegraven Reeuwijk:
Om 10 uur vindt in Bodegraven, in de Hortus Populus, de opening plaats. Daarna zijn er op diverse plekken activiteiten georganiseerd. Zo wordt er in het Streekmuseum Reeuwijk een presentatie gegeven door de Energie Coöperatie Bodegraven over het opwekken van duurzame energie. Hier is ook een kleine streekproductenmarkt en verkoop van overtollige spulletjes uit het museum.

In het GroeneHartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven kun je zien en horen wat er allemaal aan archeologische vondsten zijn gedaan. Sommige kerken zijn geopend en daar kunt u luisteren naar het orgel of een muziekgroep en bezichtig dan gelijk het oudste wapen van Bodegraven in de dorpskerk. En in de oorspronkelijke vervening ‘Put van Kruijt’ kunt u een paar keer een rondvaart met uitleg in een electrosloep maken. 

Bekijk voor het volledige overzicht de website: www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl. Hier is ook de brochure met activiteiten te downloaden. De brochure wordt ook verspreid in het huis-aan-huis blad de ‘Kijk op Bodegraven-Reeuwijk’ van 31 augustus.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp