Het gaat altijd over geld – Afl. 7

We geven 95% van ons geld uit op de automatische piloot.

De manier waarop we ons geld uitgeven, is een gewoonte. En dit is absoluut goed, want daarmee besparen we energie en kunnen we een hele dag actief zijn. Maar het heeft ook nadelen.
Wat nou als de manier waarop je met je geld omgaat niet het gewenste resultaat geeft?

Wat als je wilt sparen, maar nu alles uitgeeft? Of wat als je te bang bent om geld uit te geven en daarom alles spaart en vergeet te genieten? Of, iets dat ik regelmatig tegenkom in de praktijk, dat jij heel makkelijk geld uitgeeft en je partner graag de controle houdt over de financiën.

Een afspraak als “vanaf nu doen we het anders” werkt niet. Je gewoonte is sterker dan deze afspraak. Het gaat na de afspraak misschien één of twee weken goed, maar vervolgens verval je weer in je oude, vertrouwde gedrag. In deze podcast vertel ik je hoe dat komt en wat wel werkt.

Wil je regelmatig tips, praktijk voorbeelden en geld psychologie ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief door het e-book “in 5 stappen grip op je geld” te downloaden (https://www.budgetcoachwaddinxveen.nl/Gratis-inspiratie/e-book-in-5-stappen-naar-grip-op-je-geld).

Je kan Budgetcoach Waddinxveen ook volgen op Instagram, Facebook of LinkedIn.

Veel luister plezier!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter