Jubileummusical Water en Vuur

In september en oktober gaat de musical Water en Vuur op tournee, om het verhaal over het prinselijk hoofdkwartier bij Bodegraven te vertellen. De première is op 30 september in het Evertshuis.

Dit jaar is het 350 jaar geleden de Oude Hollandse Waterlinie het machtige Franse leger heeft tegengehouden. Wanneer de 22 jarige prins Willem III in 1672 zijn intrek neemt in de Kruidenburg aan de Dammekant, moet hij zich verschuilen achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren. 

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boeren meisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet. Wanneer Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt.

Een enthousiaste groep spelers danst, zingt en speelt dit waargebeurde verhaal, geschreven door Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden zette het op prachtige muziek.

Op 30 september en 1 oktober is de voorstelling in Bodegraven te zien. Maar de bijzondere geschiedenis van Bodegraven zal ook in andere plaatsen te zien zijn. Kijk voor alle speeldata en theaters op  www.musicalwaterenvuur.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp