Uniek GOUDA750 kunstproject wordt overgedragen aan toekomstig Gouda

Honderden Gouds ingezetenen Honderden Gouwenaren gingen er voor op de foto. Vervolgens werd hun portret geprojecteerd op een ere-zetel en allemaal aan elkaar verbonden. Samen vormen zij in dit video-kunstwerk een ode aan de ‘eeuwige Gouwenaar’. Bij het jubileum over 50 jaar geven zij een beeld van huidig Gouda en kunnen hun nazaten hierover vertellen. Wij geven Gouda door.

Verbinding

GOUDA750 kunstproject op GOUDasfalt maakt verbinding zichtbaar De hele zomer gonst het al op GOUDasfalt. Er waren kunstenaars aan het werk en er verschenen verrassende kunstwerken op het terrein. Het proces was te volgen voor het publiek, maar zij konden er ook deel aan zijn. Samen met Goudse bewoners en Goudse kunstenaars een tentoonstelling maken in het kader van GOUDA750, dat was het doel van het project I N G E Z E T E N E N, een initiatief van beeldend kunstenaar Arjenne Vossepoel.

Samen verbinding zichtbaar maken, verbinding in de tijd, onze omgeving, met elkaar. Resultaat is een verrassende kunstroute over het fraaie GOUDasfaltterrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken. In uiteenlopende disciplines worden verschillende visies op 750 jaar Gouda en samen een stad zijn en leven zichtbaar. Zij geven stof tot nadenken en gesprek (een ‘TALK of the TOWN’). Naast het videokunstwerk en stoeleninstallatie van Vossepoel zijn er 30 kunstwerken te zien, zoals het orkest op de lange arm van Matthé van Oostrom, de drijvende tuinencollage’s van Paul Daelmans, de 500 werkmannen-(m/v)-foto’s van Ria Volk, de vergeten Goudse vrouwenschilderijen van Birgitta Sundström Jansdotter, het heimweezeepaardje van Edith Cammenga, een kijk op het nu en de toekomst van Ruben van Veen, het Gouda migreert project van Manja Kindt, de conceptuele werken van Marin de Jong, de roze ballonnen van Stellan Aanhane, de blik op Gouda van Marrianne Waalwijk, het ganzenvolk van Nelly Geluk, de liefde van de wereld van Maja Etman en vele anderen, waaronder in het laatste tentoonstellingsweekend een performance van de Eenvoudige Vrouwen.

Feestelijke (pre) finissage: wij geven Gouda door aan de toekomst

Vrijdag 26 augustus zal de tentoonstelling op symbolische wijze worden overgedragen aan het Gouda van de toekomst! Onze burgemeester Pieter Verhoeve zal dit feestelijke moment markeren en Rik van Zutphen de Droominee verzorgt een bijzondere performance waarmee wij met elkaar het tot stand gebrachte overdragen aan het Gouda van de toekomst. Wij geven Gouda door… Zorg dat je dit bijzondere event niet mist en wees erbij!

Vrijdag 26 augustus aanvang 19.30 u (inloop van af 19.00 u) GOUDasfalt, Gouderakse dijk 32, 2808 NG Gouda. Het terrein is lopend, met de fiets of het pontje vanaf de Goudse binnenstad bereikbaar.

Deelnemende kunstenaars Arjenne Vossepoel, Birgitta Sundstrom Jansdotter, Edith Cammenga, Eenvoudige vrouwen (EV), Fenna ter Haar, Jan Mostert, Johan Sietzema, Kees Hendriks, Maja Etman, Manja Kindt,

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp