Dossier WKO Weideveld sleept zich voort

Arjan van Beijnum, bestuurslid van de Stichting WKO Wijk Weideveld (SWWW) heeft in de afgelopen maanden “op persoonlijke titel” vier handhavingsverzoeken bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ingediend, over aspecten van de dienstverlening door energieleverancier Eteck. Het gaat daarbij om de tarieven, de CO2-reductie, vervuild cv-water en legionellagevaar. Een vijfde verzoek, over de service, wordt overwogen. Op alle genoemde punten zou Eteck onder de maat presteren. De gemeente gaat daar te laconiek mee om, is in het kort de strekking van een open brief die wethouder Kersbergen vrijdag 19 augustus heeft ontvangen.

De gemeenteraad nam 25 maart 2020 een motie aan waarin werd uitgesproken dat het WKO-dossier zich al 2½ jaar voortsleept en dat zowel de bewoners als de raad een totaal gebrek aan voortgang en daadkracht ervaren. “We zijn inmiddels weer 2½ jaar verder en de situatie is na 5 jaar uitzichtloos!”

Stichting buiten beeld SWWW wordt, aldus Van Beijnum, niet gezien als “serieuze, gelijkwaardige gesprekspartner” namens 143 betrokken huishoudens in het nog steeds groeiende dossier over de perikelen rond het systeem voor Warmte- en Koude Opslag (WKO) van Eteck. Om die reden zijn de handhavingsverzoeken door Van Beijnum persoonlijk gedaan. Detail daarbij is dat de woz-waarde van zijn woning dit jaar met € 31.000 is verlaagd.

Ook voor de VVD, de partij waarvoor Kersbergen wethouder is, laat het oplossen van de problemen met het WKO-systeem in Weideveld te lang op zich wachten. De procedure die men wil volgen – dossieropbouw, contractmanagement (‘afspraak is afspraak’), waarschuwing, dwangsom en uiteindelijk een gang naar de rechter – duren Van Beijnum en de zijnen echter te lang. “Is het uw intentie om naast en niet tegenover de bewoners te gaan staan? Er wordt mij steeds om geduld gevraagd, maar ik heb geen idee waar ik op wacht. Zou u mij kunnen aangeven wat het plan is voor een oplossing waar ook de bewoners wat aan hebben?”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter