VegaBoerderij biedt proefpakketten aan

Voor alle belangstellenden en aspirant leden heeft de VegaBoerderij nu een proefpakket ontwikkeld: voor slechts € 20,– kun je 4 weken achtereen een heerlijke tas groente ophalen, tijdens de afhaalmomenten van de VegaBoerderij, op vrijdag en zaterdag van 10.30 – 13.30 uur. Opgeven hiervoor kan via administratie@VegaBoerderij.nl.  De VegaBoerderij is gevestigd op de boerderij aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven.

 De VegaBoerderij is twee jaar geleden van start gegaan, en heeft inmiddels zo’n 70 leden, die allemaal mede-eigenaar zijn van de coöperatie. Gezamenlijk hebben zij een boer in dienst, Martijn van Zanten, die met trainees en vrijwilligers zorgt voor de tuin, de aanplant en de oogst. Dit allemaal zo veel mogelijk volgens biologische principes. De groentepakketten hebben daardoor een extra lekkere smaak, zijn gezond en klimaatvriendelijker voortgebracht. Vers, en van dichtbij.

Markten

De komende tijd zal de VegaBoerderij ook op verschillende markten aanwezig zijn, om te beginnen op zaterdag 27 augustus bij Bruisend Reeuwijk. Daarna volgen ook nog de Natuurmarkt in het Irenebos in Alphen aan den Rijn op zaterdag 3 september, en twee weken later op 17 september de najaarsmarkt in Bodegraven. Tenslotte is er op 15 oktober de duurzaamheidsmarkt in Bodegraven.

Lokaal, gezond en lekker

Wie enthousiast is  kan ook nog lid worden. Er is voldoende gezaaid en aangepoot zodat nieuwe leden ook nog kunnen aansluiten. De pakketten worden tot december wekelijks geleverd. VegaBoederij is een lokaal initiatief, onder het motto: lokaal, gezond en lekker. Boer Martijn werkt biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen. In de statuten staat ook dat er een jaarlijkse verbetering is in het natuur-inclusief produceren van de groente. Dat vertaalt zich in een lekkere smaak, maar omdat het lokaal verbouwd en afgehaald wordt is het ook gunstig in de duurzaamheid. Leden en vrijwilligers kunnen op allerlei manieren meedoen in het bedrijf. Wie nog wil aansluiten kan dat doen, via de website www.vegaboerderij.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter