Groene Hart-organist Leendert Verduijn eerste bij internationaal concours

De Goudse musicus Leendert Verduijn is zaterdag 6 augustus winnaar geworden van de prestigieuze ‘International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) 2022’. Tijdens de finale van dit concours op het beroemde orgel van de Groningse Martinikerk speelden drie finalisten werk van Johann Sebastian Bach (1685-1750), Heinrich Scheidemann (1595-1663) en Johannes Brahms (1833-1897).

Voor editiegroenehart.nl werkte Verduijn aan twee afleveringen van de populaire videoproductie IJdo&Co. Hij was daarin te horen op de orgels van de Petrus en Pauluskerk te Reeuwijk Dorp en de Hervormde Kerk te Sluipwijk. Hier is hij organist, evenals in Oudewater en Hekendorp.

Het concours begon met twaalf jonge deelnemers uit acht landen. In de jury zaten toporganisten uit Frankrijk, Italië, Zwitserland en de VS alsook de Nederlandse musicus Reitze Smits, organist van de Grote Kerk te Vianen en docent aan de conservatoria te Utrecht en Leuven.

De drie finalisten van de Martini Organ Competition, met rechts Leendert Verduijn. Foto: Maarten Aleman – Aleman Visuals

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter