De duim is de spiegel van je ziel

Wie bij handlijnkunde denkt aan een kermis, een mysterieuze tent en dito waarzegster slaat de plank behoorlijk mis. Het is een eeuwenoude empirische wetenschap, die op basis van feiten in combinatie met een gezond verstand en psychologische kennis, inzicht geeft in gedrag en persoonlijke ontwikkeling. De Bodegraafse Magda van Dijk-Rijneke geldt wereldwijd als een vooraanstaande experts op dit gebied. Haar boeken hebben inmiddels ook hun weg gevonden naar de Amerikaanse markt. Recent verscheen haar laatste baanbrekende boek met een pleidooi voor de duim: Standaardwerk Duimleeskunde. De duim als de spiegel van je ziel en je persoonlijke coach

De Duim

In India en China staat de duim voor wil en verstand en weerspiegelt hij de fundamentele intelligentie. De duim geeft ‘zicht en begrip om je dromen waar te kunnen maken’. In de moderne benadering wordt de duim zelfs gezien als de heerser van de hand en vertegenwoordigt deze vinger de kracht van je wil en je ego. Alleen daarom is het volgens de schrijfster, die daarnaast succesvol keramiste is, de moeite waard om deze te analyseren.

Volgens Magda maakt de duim duidelijk op welke manier je in het leven staat. Door deze te bestuderen ontdek je niet alleen waar jouw sterke punten , maar ook de uitdagingen op jouw levenspad liggen. Kortom je duim vertelt je hoe je het heft in handen kunt nemen en jezelf als het ware door het leven coacht.

Magda van Dijk-Rijneke

Magda van Dijk-Rijneke is dus niet zomaar iemand op dit gebied. Sinds 1986 houdt ze zich al bezig met Handlijnkunde en zag letterlijk al duizenden handen voorbij komen in haar praktijk. In 1997 stapte ze met haar eerste werk over de duim naar haar uitgever, maar die vond het destijds allemaal veel te vernieuwend. Het advies was om eerst maar eens een gewoon boek te schrijven en dat volgde als snel:  “Universele Handleeskunde”. In 2013 verscheen het vervolg: “Standaardwerk Universele Handleeskunde”, dat ook in het Engels werd vertaald (“Universal Hand-Analysis # A Complete Guide to Modern Palmistry”)

Toeval of niet, tijdens de eerste lockdown kwam Magda het concept van haar eerste boek over de duim weer tegen en was er de ruimte en tijd om aan de slag te gaan met een verbeterde versie.

Het Standaardwerk Duimleeskunde is o.a. via Bol.com verkrijgbaar.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter