De klant is koning bij Loetje of ie nu een biefstuk wil of vegetarisch

De een kijkt er reikhalzend naar uit. De ander maakt zich grote zorgen over de parkeerdruk en de verkeersveiligheid op ‘de laan”. Daar is overigens het laatste woord nog niet over gezegd. Nadat bij de voorzieningenrechter de bezwaren van belanghebbenden ongegrond werden verklaard, loopt er nog steeds een belangrijke bodemprocedure bij de Raad van State. Kortom de hoogste bestuursrechter moet zich er nog over buigen of het restaurant, dat volgende week zijn deuren opent, wel past binnen het bestemmingsplan dat op de Elfhoevenlocatie van kracht is .

Maar wat maakt het ‘concept Loetje’ nu zo aantrekkelijk dat bij menig inwoner het water al in de mond loopt en men niet kan wachten tot er gereserveerd kan worden. Volgens Gjalt Rameijer, woordvoerder van de RCE Groep, het moederbedrijf waar Loetje onder valt, is het vrij simpel. “Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus met wit brood, op een no-nonsense wijze”, is zijn antwoord op onze vraag. Daaraan voegt hij snel toe dat ook vega-gerechten terug te vinden zijn op het menu van het restaurant.

Van gezellig buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid naar succesvolle keten

Dat gevoel is ook niet zo vreemd, want het familierestaurant opende in 1977 zijn deuren als een gezellig buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid. Inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle keten verspreid over het hele land, blijft het iedere keer de uitdaging om een nieuwe vestiging datzelfde warme Loetje gevoel mee te geven.

Het bedrijf is altijd op zoek naar toplocaties met een bijzondere uitstraling en mooie ligging. Het pand in Reeuwijk, dat overigens de dertigste vestiging is, sluit naadloos aan bij deze eisen. Net als bij Loetje aan t’IJ en Loetje Paterswolde ligt het aan het water en heeft de locatie een prachtig uitzicht.

Wat betreft de lokale weerstand tegen de komst van het restaurant op deze locatie geeft de organisatie aan de geluiden te kennen, maar is zelf niet bij de procedure betrokken. Dat is ook niet de wens van de directie.  “Voor Loetje is het belangrijk dat niet alleen gasten, maar ook de mensen die in de omgeving wonen tevreden zijn.  Ook in Reeuwijk!” Dat uitgangspunt wordt nog eens onderstreept door de toevoeging dat de focus volledig ligt op het restaurant en er geen toekomstplannen zijn voor feesten of partijen.

Over een toekomst zonder vlees denkt men bij Loetje heel pragmatisch. De keuzevrijheid van ieder individu staat voorop. “Kiezen gasten voor meer of minder vlees, Loetje speelt daar gewoon op in”, is het antwoord van Gjalt. Het draait om gasten naar de zin te maken en niet te wet voor te schrijven is het motto binnen het bedrijf.

Loetje Reeuwijk opent op 18 augustus a.s. zijn deuren.

Gjalt Rameijer, Manager communicatie RCE Groep

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter