De zelfgebreide sok als het nieuwe symbool van het boerenverzet

Misschien strijken sokken minder tegen de haren dan het onderste boven hangen van de Nederlandse driekleur, want de zelfgebreide sokken lijken een ware rage te worden als het nieuwe ‘boeren’-protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Inmiddels hebben veel paren de juiste voeten gevonden en de breiende oma die hiervoor verantwoordelijk is laat met trots weten dat ze blij is dat ze dit mag en kan doen: “Ach het is gewoon een klein statement in deze moeilijke tijden”, geeft zij aan, terwijl ze vrolijk doorbreit.

Tijdens het festival Trekkertrek afgelopen weekend in Koudekerk aan de Rijn werden de dragers dan ook overspoelt met complimenten voor het originele gebaar. In veel gevallen waren de sokken aanleiding tot een leuk gesprek.

Zo stapte ook een rasechte Rotterdamse op een van de dragers af en gaf aan dat de kleuren de verkeerde volgorde hadden. Wat bleek, de dame had niets van de ‘omgekeerde vlaggen’ meegekregen. De conversatie die hierop volgde was een eyeopener voor de beide gesprekspartners. “Ik heb geleerd dat lang niet iedereen zo goed op de hoogte is van wat er momenteel speelt in en dat we ons verhaal dus nog veel breder uit moeten dragen!” gaf de sokkendrager aan.

De dame met Rotterdamse roots en bijbehorend accent beëindigde het gesprek dan ook dat het merendeel van de stad voor de boeren zou kiezen, als “ze doorkregen wat er allemaal speelt.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter