Gevluchte dansers van wereldklasse te zien GISELLE

Op dit moment worden op initiatief van Igone de Jongh en Senf Theaterproducties tientallen gevluchte dansers opgevangen in Den Haag. Dit gezelschap van wereldklasse uit de nationale theaters van o.a. Kiev en Charkov zijn gevlucht of kunnen niet meer terug naar huis, als gevolg van de oorlog. Samen vormen zij The United Ukrainian Ballet Company, onder artistieke leiding van Igone de Jongh.

In augustus werken zij een week lang dagelijks aan de grote ballet klassieker Giselle, die in Londen in première gaat. Deze bijzondere voorstelling is slechts vier keer in Nederland te zien, waaronder in Alphen aan den Rijn op zaterdag 13 augustus. Het theater heeft zich direct aangesloten bij dit initiatief door het pand, de Fonds Alphenzaal en de kleedkamers tijdens de zomerstop beschikbaar te stellen voor de montage. ‘We steunen dit bijzondere project waar mogelijk. Het sluit bovendien ook goed aan bij een gastvrije en inclusieve stad als Alphen aan den Rijn’ aldus Marcel ’t Sas, directeur Castellum.

De in Nederland opgerichte United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 65 dansers uit de nationale theaters van o.a. Kiev en Charkov die door de oorlog hun land zijn ontvlucht. Elke danser heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten. De persoonlijke reizen van de dansers en hun thuisland, en de urgentie van de voortdurende crisis, resoneren krachtig met Giselle’s tijdloze thema’s van liefde, verraad, dood en genade. De choreografie is in handen van Alexei Ratmansky, één van ‘s werelds grootste choreografen.

Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation. Kaarten Giselle op 13 augustus via: www.theatercastellum.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter