Zomers-afval

Het is volop zomer. Het seizoen van veel buiten zijn, gezellig barbecueën, picknicken op het strand en een duik in het water. De zomer brengt ook zomers-afval met zich mee. We geven graag een aantal tips over hoe je omgaat met dit afval! 

Opblaasbare spullen

Opblaasbare spullen, zoals een kapot zwembadje, luchtbed, opblaaskrokodil of strandbal horen bij het restafval. Als het om grote spullen gaat die niet in de container of zak passen, kun je deze inleveren bij de milieustraat. Opblaasbare spullen horen niet bij het PMD omdat het geen verpakkingen zijn.

Zonnebrand

Restantanten van zonnebrand of aftersun? Gooi de verpakking, met inhoud, bij het restafval. Restanten van vettige producten (zoals zonnebrand) mogen niet door de gootsteen omdat dat problemen oplevert voor de riolering en waterzuivering. Is de plastic zonnebrandfles goed leeg? Dan mag de lege verpakking bij het PMD.

Speelgoed

Emmertje of schepje versleten door het bouwen van al die zandkastelen? Harde plastic voorwerpen, zoals speelgoed en emmers, kunnen voor recycling ingeleverd worden bij de (mobiele) milieustraat. Kleine stukken hard plastic mogen eventueel ook in de restafvalcontainer weggegooid worden. 

Badtextiel

Een versleten badhanddoek? Versleten of kapot textiel kan nog goed gerecycled worden. Textiel kun je inleveren in de textielcontainer, bij de milieustraat of kun je aanbieden bij de huis-aan-huis inzameling. Kijk in de digitale afvalkalender voor de inzameling in jouw gemeente. 

IJsje

Een lekker verkoelend ijsje? Het ijsstokje hoort bij het restafval. De plasticverpakkingen van het ijsje of het bekertje waar het ijs in heeft gezeten mogen (als ze leeg zijn) bij het PMD-afval.

Zijn je zomerspullen nog bruikbaar voor anderen?

Gooi het niet weg, maar maak een ander er blij mee. Bijvoorbeeld door het te verkopen, weg te geven of te brengen naar de kringloopwinkel in de buurt. Zo voorkom je onnodig afval.

Deze tekst wordt je aangeboden door Cyclus

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter