Geen nieuwe slijtlaag op wegen in Plassengebied 

Naar aanleiding van een proefstuk op de Hortemansdijk is besloten om af te zien van de plannen om een nieuwe slijtlaag aan te brengen op wegen in het Plassengebied. 

Met de bedoeling om de levensduur te verlengen van de wegen in het Plassengebied en om ze een nieuwe uitstraling te geven, heeft de gemeente vorig jaar, na de zomer, een slijtlaag op de Bosmankade, Kooidijk, Hortemansdijk en Nieuwenbroeksedijk aangebracht. Deze slijtlaag bleek niet de gewenste kwaliteit te hebben en bracht veel hinder met zich mee. Eind juni legde de gemeente op de Hortemansdijk een nieuw proefstuk aan, om de hinder tegen te gaan. Hoewel dit nieuwe stuk veel beter is dan hetgeen vorig jaar was aangelegd, voldoet het nog steeds niet aan de gestelde kwaliteitseisen. Daarom is besloten om een streep te zetten door deze plannen. 

De gemeente bekijkt, in afstemming met de aannemer en leveranciers, wat de mogelijkheden zijn om de wegen op een andere manier duurzaam en veilig in te richten. Samen met het dorpsteam houdt de gemeente de belangen van de omwonenden daarbij goed in het oog. 

Dat er geen slijtlaag meer komt, betekent ook dat het karrespoor-uiterlijk van de wegen van de baan is. De lichte stroken aan de buitenkant en een nog toe te voegen donkere strook in het midden zouden de wegen een rustieke uitstraling geven, waardoor er minder hard wordt gereden. Daarbij maakt een karrespoor het verschil tussen de weg en de berm duidelijk zichtbaar. In het nieuwe plan van aanpak wordt besproken hoe op een andere manier ook aan deze eisen kan worden voldaan. 

Foto: Nuri Hagenouw

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter