Samen bereiken we meer!

Begin juni startte ik met heel veel enthousiasme bij Mozaïek Wonen. Al jaren schrijft mijn voorganger Ron de Haas deze column en nu mag ik het van hem overnemen.

Toen ik begon stapte ik direct op een (snel) rijdende trein en maakte ik kennis met de organisatie, een deel van onze huurders en samenwerkingspartners bij de lopende projecten van Mozaïek Wonen. Allemaal projecten waardoor ik me realiseer: dit is waarom ik wilde terugkeren naar de sector, echte volkshuisvestelijke projecten.

Wat me direct opviel is dat we voor onze projecten onze omgeving hard nodig hebben – alleen als we het samen doen kunnen we successen boeken! Afgelopen maand bezocht ik in de Heesterbuurt en Josephbuurt twee buurtfeesten. Georganiseerd en tot een succes gemaakt door de inzet van bewoners!

Een heel ander voorbeeld is de afspraken die we met gemeenten, huurdersverengingen en collega-corporaties maken over de prestaties die we met elkaar willen waarmaken. Die afspraken gaan bijvoorbeeld over het bouwen van nieuwe woningen. En als er ergens een gezamenlijke inzet voor nodig is, dan is het wel het tegengaan van het woningtekort. Daar zijn we van en dat kunnen we het allerbeste als we samenwerken!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter