Burgemeester van Heijningen neemt uitdaging aan tijdens eerste prestatietocht Goudse Reddingsbrigade

Waarnemend burgemeester Erik van Heijningen gaat de uitdaging aan op zaterdag 27 augustus mee te zwemmen met de allereerste prestatietocht die de Goudse Reddingsbrigade organiseert op de Surfplas in Reeuwijk. Tijdens de buitengewone raadsvergadering op vrijdag 3 september vorig jaar, waarin de burgemeester welkom werd geheten, kwam de voormalig CU-fractievoorzitter Matthijs Kortleven met het sportieve voorstel de 13 plassen rond te zwemmen. Van Heijningen die naast het burgervaderschap ook een actieve bestuurdersrol heeft in de zwemwereld en zelf graag waterpolo speelt reageerde enthousiast.

Die positieve reactie van de burgemeester was aanleiding voor de Goudse Reddingsbrigade aan de slag te gaan met het organiseren van de eerste prestatietocht. Niet over alle 13 plassen, omdat dit in verband met de zwemveiligheid niet mogelijk is, maar wel op de surfplas in Reeuwijk. Een rondje surfplas.

Iedereen met minimaal een A-diploma (zowel leden als niet-leden) kan meedoen. Voor de geoefende open water zwemmers is er de 4 en 1 km tocht, maar er is ook een zwemtocht voor PAMADOZO, papa, mama, dochter en zoon. Kort samengevat het hele gezin.

Hans te Hennepe, voorzitter van de Goudse Reddingsbrigade, is verheugd dat de burgemeester de uitdaging heeft opgepakt. “Uiteindelijk kwamen we op het idee doordat Van Heijningen zo positief reageerde op het voorstel tijdens zijn installatie. Te Hennepe is zich bewust dat de prestatietocht in hetzelfde weekend valt als alle festiviteiten rondom Bruisend Reeuwijk. “Het uitrollen van het idee en het organiseren is in een hele korte tijd gebeurd en helaas te laat om echt aansluiting te zoeken bij dit evenement. Maar wie weet. Bij succes komt er zeker een tweede editie!”

De Goudse Reddingsbrigade bestaat inmiddels al 101 jaar en zijn op tal van waterevenementen te vinden. Daar houden zij met een deskundig toeziend oog de zwemveiligheid in de gaten vanuit de bekende oranje boten. De actieve vereniging, die geheel uit vrijwilligers bestaat, maakt deel uit van de Nederlandse Reddingsbrigade en heeft belangrijke taken op het gebied van reddingswerkzaamheden. Daarnaast hebben zij een eigen rampeneenheid die regelmatig overal in Nederland wordt ingezet. Leden, zowel jong als oud, kunnen deelnemen aan allerlei zwemtrainingen op dit gebied, die zowel in- als outdoor worden georganiseerd. Het enthousiaste wedstrijd team komt regelmatig in het hele land uit op wedstrijden om persoonlijke records te verbeteren en de eer van de club te verdedigen.

De inschrijfkosten zijn 5 euro voor leden en 10 euro voor niet leden. Meer informatie en aanmelding kan op de site van de Goudsereddingsbrigade.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter