Lekker lokaal boodschappen doen bij de boer

Steeds meer mensen ontdekken het. Lokaal boodschappen doen. Dan hebben we het niet over de super om de hoek, maar de boer om de hoek. De producten zijn niet alleen verser, maar de trend past ook helemaal in ‘circulair en duurzaam denken. Bovendien is het nog fun ook. Lekker op de fiets stappen en in de buurt de ingrediënten halen voor een heerlijke maaltijd.

We delen vijf leuke tips om in de buurt lekkere verse producten te halen

1. Natuurboerderij Hoeve Steijn
De natuurboerderij van de familie de Goeij begint inmiddels al een begrip te worden in de omgeving van Bodegraven-Reeuwijk wanneer het gaat om mooie lokale producten. Midden in de Reeuwijkse polder kun je niet alleen terecht voor heerlijk zelfgemaakt ijs van verse biologische melk, maar ook voor vlees van eigen koeien en biest en als je wilt kun je zelfs een koe adopteren. Een kijkje nemen in de prachtige loopstal van familie de Goeij, dan kan ook.

Oukoopsedijk 20, 2811 NG  Reeuwijk

Biologische Natuurboerderij in Reeuwijk: Hoeve Stein (hoeve-stein.nl)

2. Kaasboerderij Hoogendoorn
Hou je van lekkere kleine boerenkaasjes, dan kun je terecht bij de kaasboerderij van de familie Hoogendoorn in Waarder. In de nieuwe moderne kaasmakerij worden unieke boerenkaasjes geproduceerd. De kleine kaasjes vragen veel extra arbeid en aandacht van de boer en boerin en dat proef je. In het seizoen wordt de Baby Graskaas gemaakt, die mag je zeker niet missen.

De Groendijck 59a, 3466 NJ Waarder

Home – Baby Boeren Kaas

3. Proef de Tuin theeschenkerij & streekwinkel
Proef de Tuin is een theeschenkerij en een streekwinkel in Boskoop waar je niet alleen een heerlijk kopje thee kunt drinken, maar ze hebben ook een prachtige streekwinkel waar je terecht kunt voor allerlei mooie streekproducten.

Lokale kleine ondernemers hebben hier een podium gekregen voor hun met liefde gemaakte producten. 

Rijneveld 153, 2771 XV Boskoop

Proef de Tuin – Een groene locatie met streekwinkel & buiten en binnen activiteiten!

4. Geitenboerderij Vlooswijk
Op de boerderij van familie Vlooswijk uit Papekop worden dagelijks ruim 120 melkgeiten en zo’n 40 blaarkop koeien gemolken. Een deel van de melk wordt gebruikt om kaas van te maken. Harriëtte Vlooswijk maakt half harde Goudse geitenkaas al dan niet met een kruidenmelanges als Italiaans, brandnetel, fenegriek en pesto/olijf. En van de melk van de Blaarkoppen wordt blaarkoppenkaas uit oma’s houten vaten. De kazen zijn officieel erkend als Groene Hart Streekproduct, dus die moet je zeker een keertje proeven.

Diemerbroek 44 1, 3464 HS Papekop

Geitenboerderij Vlooswijk | Het Groene Hart

5. Kaasboerderij de Graaf
Ben je op zoek naar streekproducten, verse eieren, zelfgemaakte jam, honing,  boerderijchips of vruchtensappen dan kun je terecht bij Kaasboerderij de Graaf in Bodegraven Inmiddels wordt de boerderij gerund door de vierde generatie van familie de Graaf. Dagelijks worden op de boerderij rond de 100 rood- en zwartbonte koeien gemolken en van een deel van de verse rauwe melk maakt familie de Graaf ambachtelijk boerenkaas.

Naast de kaas zijn ook andere mooie streekproducten verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Daarnaast in een groot gedeelte van het winkelassortiment verkrijgbaar in de boerderij-automaat (pinwaarin een groot gedeelte van het winkelassortiment verkrijgbaar is, zoals boerenkaas, vrije uitloop eieren, honing, boerderijchips, sap en geschenkpakketten. wordt de kaas in de mooie boerderijwinkel van familie De Graaf verkocht. Daarnaast is er ook een De kaas wordt in de boerderijwinkel verkocht en op het erf staat een vers-automaat boordevol mooie streekproducten

Kaasboerderij De Graaf, Buitenkerk 56, 2411 PC Bodegraven

Kaasboerderij de Graaf


Iets verder uit de buurt, maar zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan


Biologisch akkerbouwbedrijf Kempenaar
Chris Kempenaar is biologisch akkerbouwer in hart en nieren en teelt een breed assortiment aan biologische vollegronds groenten. Al meer dan 20 jaar, lang voordat biologisch een trend was. Doet weleens gek, (chioggiabietjes, gekleurde peen), maar is ook goed in hele gewone groenten maar dan érg lekker: ouderwetse kool, gewone peen, andijvie, sla tuinbonen en boontjes. Altijd wat het seizoen op dat moment biedt en elke week weer wat anders.

Vriezenkoop 45 (zuid), 2451 CR Leimuiden

Akkerbouwbedrijf Chris Kempenaar – Erkend Streekproduct


En hou je van zoet, dan mag je zeker Femke en Sander niet missen


Patissiers Femke en Sander
Hou je van zoet zoals verse appeltaart of heerlijke chocola, dan mag je zeker Femke en Sander niet over het hoofd zien. Patissiers Femke en Sander zijn banketbakkers die heerlijke taarten, bonbons, borrelhapjes en kroketten maken vanuit hun eigen bakkerij/werkplaats in Reeuwijk en voor zover mogelijk met ingrediënten uit het Groene Hart. Alle producten zijn op bestelling en online verkrijgbaar en ze zijn ook regelmatig te vinden op streekmarkten en fairs.

Jan Tinbergenstraat 27 c, 2811 DZ Reeuwijk

Patissiers Femke en Sander

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter