Gemeente Woerden verwijdert protestvlaggen

Op verschillende plekken in Woerden heeft de gemeente de boerenprotestvlaggen, de omgedraaide driekleur, verwijderd tot groot ongenoegen van verschillende protestgroeperingen. Woerden erkent het recht om te demonstreren, maar de vlaggen waren bevestigd aan eigendommen van de gemeente zoals lantaarnpalen en dat is niet toegestaan.

In een verklaring laat de gemeente weten dat ze begrip hebben voor de zorgen van boeren voor de toekomst, maar er gelden regels voor demonstreren. Zo mogen protesten niet tot onveilige situaties leiden. Met hun acties voldeden de boeren niet aan deze regels. Daarnaast hebben een aantal inwoners aangegeven zich niet prettig te voelen bij de protestuitingen. Ook die signalen neemt de gemeente serieus

Bron foto: gemeente Woerden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter