Avé, de Romeinen komen!

Van 31 juli t/m 13 augustus is het jaarlijkse Internationaal Romeins Festival. Jaarlijks komen tientallen Romeinen naar Archeon en slaan daar hun kampement op. De Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, en Legio II Avgvsta uit Nederland, worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. De soldaten geven dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties. Vrouwen moeten vaak in hun eigen onderhoud voorzien. Zij werken als schilder, als caféuitbater, als vroedvrouw, maken mozaïek en zijn zelfs gladiatrix. Sommige vrouwen hebben geluk: zij komen uit een rijke familie. Tijdens het festival worden ambachten gedemonstreerd, er worden vaardigheden getoond en er is een hospitaal en eethuis.
 

In de Romeinse tijd beleef je het Romeinse straatleven. Een gezellig straatbeeld met straattheater en diverse kraampjes. Word ook een echte legionair en doe mee met exerceren in het Romeins legioen. Geniet van een Romeinse massage in het imposante badhuis. Neem ook een kijkje bij de Zwammerdam Restauratiewerf, waar de échte Zwammerdamschepen die gevonden zijn in Zwammerdam, worden gerestaureerd.

Dagelijks zit iedereen klaar in de Arena voor het grootste gladiatorenshow ooit! Een spectaculaire show waarin de gladiatoren strijden voor hun vrijheid. Neem plaats en juich jouw helden toe! 
 

Rare jongens die Romeinen! 


De Romeinen geven dagelijks een uitgebreide demonstratie in de Arena waarbij ze de verschillende verdedigings- en vechttechnieken laten zien. De kinderen gaan exerceren met het Romeinse legioen en uiteraard kan jong en oud de Romeinse helmen passen of gehuld in Romeinse kledij klaar staan voor een uniek fotomoment.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter