Aanbesteding werkzaamheden Dunantlaan/Doornappel gestart

In een brief aan de bewoners heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk laten weten dat het ontwerp voor herinrichting Dunantlaan en Doornappel in Reeuwijk-Brug inmiddels is vastgesteld en gestart wordt met de aanbesteding van de werkzaamheden. Naar verwachting wordt de aannemer in september geselecteerd. Daarna volgt opnieuw een bewonersavond, waarbij zowel de aannemer als de definitieve planning van de werkzaamheden worden gepresenteerd.

De nutsbedrijven zijn verzocht om voorzienbare werkzaamheden zodanig te plannen dat deze vooraf worden uitgevoerd. Daarmee moet voorkomen worden dat net aangelegde trajecten opnieuw worden opengebroken. Stedin heeft aangegeven hier in ieder geval gebruik van te willen maken.

De gemeente verwacht in totaal 6 weken nodig te hebben voor de uitvoering van alle werkzaamheden aan de Doornappel en start hiermee eind oktober/begin november van dit jaar.

De start van de werkzaamheden aan de Dunantlaan vindt naar verwachting in maart 2023 plaats. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van de ondernemers van de Mierenakker. Deze hebben verzocht het e.e.a. in tijd naar achter te schuiven, zodat zij na de renovatie van de Zoutmansweg/Raadhuisweg niet opnieuw in korte tijd te maken krijgen met een moeilijke bereikbaarheid.

Hoe lang dit traject uiteindelijk gaat duren is nog niet bekend, maar hangt in ieder geval af van de fases waarin gewerkt gaat worden.

Meer informatie is te vinden op: www.bodegraven-reeuwijk.nl/project-dunantlaandoornappel

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter