Jubileumvlag Oude Hollandse Waterlinie

Dit jaar vieren we dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar geleden het Franse leger tegen heeft gehouden. Daarom wappert de speciale jubileumvlag al op veel locaties langs de linie.

Bij Post Nieuwerbrug ontvingen burgemeester Erik van Heijningen en Wouter van de Waterlinie een eigen vlag. De vlag zal wapperen bij alle jubileumactiviteiten in onze gemeente, zoals de musical Water en Vuur, het historisch festival tijdens de najaarsmarkt en bij de diverse tentoonstellingen.

Tijdens het Rampjaar lag het prinselijke hoofdkwartier bij Bodegraven, beschermd door verdedigingswerken bij Nieuwerbrug. Maar nadat Franse troepen over de bevroren waterlinie waren getrokken, is Bodegraven volledig in de as gelegd. Prins Willem III liet daarom Fort Wierickerschans bouwen, om het hart van de waterlinie beter te beschermen.

Kijk voor meer informatie op  www.hoofdkwartier1672.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter