Let op waar je zwemt

Ben je opgegroeid in een waterrijke omgeving zoals de Reeuwijkse- en Nieuwkoopse plassen, dan is zwemmen in de natuur vaak een van de normaalste zaken. Menig volwassene is in zijn jeugd in de Breevaart gesprongen of in een van de plassen en gelukkig gebeurt dit nog steeds.

Helaas behoort het Nederlandse zwemwater relatief tot een van de slechtste van alle West-Europa. Door bebouwing of bedrijfsmatige activiteiten in de buurt is water vaak vervuild. Maar het grootste risico vormen blauwalg en de ziekte van Weill.

Wil je toch lekker zwemmen, check dan even de kwaliteit van het water op de site zwemwater.nl. Hierop houden de waterschappen bij waar zij controleren en welk water geen risico’s op gezondheidsproblemen oplevert. Met dit warme weer, best handig om even te doen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter