Bewoners bezorgd bereikbaarheid Plassengebied

In verschillende app-groepen is dinsdag 19 juli opnieuw bezorgdheid ontstaan over de bereikbaarheid van het plassengebied in Reeuwijk/Sluipwijk. Vooral op momenten dat wegen in verband met werkzaamheden worden afgesloten. De ‘s Gravenbroekseweg was voor de tweede keer in korte tijd afgesloten, terwijl op hetzelfde moment de Platteweg en de Oudeweg ‘eruit’ lagen. Ook de slagboom op het smalle bruggetje op de Oudeweg stond dit keer niet open. De slagboom is bedoeld om het sluipverkeer tegen te gaan en alleen aanwonenden hebben een sleutelkaart. Bij wegwerkzaamheden in het gebied is deze vaak wel geopend.

De frustraties bij een aantal bewoners was groot en men maakt zich vooral zorgen over de bereikbaarheid voor de hulpdiensten en ambulance. Volgens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn voor wat betreft de werkzaamheden op de Oudeweg de bewoners voorafgaand uitgebreid op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Eind van de week volgt opnieuw een gesprek. De Platteweg zou niet volledig afgesloten zijn geweest, maar alleen het fiets/voetpad door werkzaamheden in het gebied van Gouda.

Standaard worden door alle gemeenten in Nederland wegwerkzaamheden vermeld op de website melvin.ndw. Ook de hulpdiensten maken gebruik van de informatie op deze site. Zij weten altijd waar er gewerkt wordt, wat eventuele omleidingen zijn en of die ook voor hen gelden of niet. In het geval van de Oudeweg is nadrukkelijk met de aannemer afgesproken dat hij ter plekke direct plaats maakt voor hulpdiensten en maatregelen neemt om de bereikbaarheid in het geval van een calamiteit te optimaliseren.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter