Zomerlezingen en kunstdocumentaire bij Parkvilla

Plan in de vakantie een museumbezoekje en krijg bij Parkvilla alle informatie. Deze zomer houdt kunsthistorica Karin Braamhorst diverse lezingen gekoppeld aan tentoonstellingen die te zien zijn, zoals Mondriaan, Kleurstof en Biënnale in Venetië.

Rondje Mondriaan

Piet Mondriaan was een van de radicaalste kunstenaars ever. Hij was de grote pionier in de ontwikkeling van figuratie naar abstractie, van appelboom naar ruitjespatroon. Karin Braamhorst haalt op 14 augustus Mondriaan uit de museumzalen van het Kunstmuseum Den Haag en bespreekt hem op een frisse manier in een breder verband: maatschappelijk, spiritueel en als onderdeel van een uitbundige wereld.
 

Kleurstof

Wat hebben kastanjes te maken met kaki legeruniformen? En schildluizen met vuurrode vlaggen? Deze tentoonstellingslezing op 21 augustus geeft een blik op de schoonheid en de dilemma’s van geverfd textiel. Het zijn verhalen die gaan over de mensheid zelf. De expositie in het TextielMuseum Tilburg is te zien tot en met 2 oktober.

Biënnale van Venetië

De Biënnale van Venetië is de grote tweejaarlijkse tentoonstelling van eigentijdse kunst uit alle werelddelen en duurt tot en met 27 november. Op 28 augustus geeft Karin Braamhorst uitleg over de kunstenaars, hun werken, de inzendingen van meerdere landen en een goed overzicht van de tien hoogtepunten van deze editie.


 


Film Arts in Cinema: Raphael Revealed

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht. Te zien in het Parkvilla filmhuis op 14, 17 en 23 augustus.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter