Nieuwe flessenactie Roparun nu al een succes. Help je mee!

Begin vorige maand, vrijdag 3 juni, overhandigde Jonna Boog-Verver aan team 180 van Gemiva uit Gouda een cheque van maar liefst 1050,25 euro. Het bedrag, bestemd voor de Roparun, was opgebracht door een grote groep betrokken Reeuwijkers en bedrijven, die hun lege statiegeldflessen hadden ingeleverd bij Jonna en haar gezin.

Deze week heeft Roparun het eindbedrag bekend gemaakt. Ruim 3,4 miljoen euro en dat gaat volledig naar de palliatieve kankerzorg. Jonna is blij dat zij vanuit Reeuwijk een steentje hieraan heeft kunnen bijdragen.

Inmiddels is in Reeuwijk een doorstart gemaakt met het inzamelen van flessen voor de Roparun 2023 en in een paar weken tijd staat de teller al op 250 euro. Het gezin laat weten dankbaar te zijn dat iedereen zijn statiegeldflessen weer langsbrengt. “Met dit warme weer wordt er veel gedronken, we hopen dat veel mensen aan onze actie denken. Eenmalig of vaker, 1 fles of een bierkratje..ons maakt het niks uit. Wij zijn blij met alles, elke fles maakt het verschil! “

In Mei hoopt Jonna weer een mooie cheque te overhandigen aan team 180 aan het begin van Roparun 2023.

Helpt u mee? De flessen mogen gebracht worden op Bloeme 26.

Meer weten over de geschiedenis van de Roparun? Die kun je hier lezen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter