Gratis instaprondleiding feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad

Elke derde donderdag en eerste zondag van de maand om 14:00 uur kunt u meedoen met de gratis instaprondleiding door het historische stadhuis en de feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad. De rondleiding duurt een klein uur en start in de hal van het museum.

Feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad

Allerlei zaken komen aan de orde. Bijvoorbeeld hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? Wat zijn het precies, wat heb je eraan en hoe zijn we eraan gekomen? Ter illustratie is er ook een leuke animatiefilm te zien. Vijftig jaar geleden -in 1972- vierden we 600 jaar stadsrechten. Hoe zag het feest er toen uit? Wie waren erbij en hoe hebben zij het beleefd? Waarom leeft dit feest nog steeds in ieders herinnering?

Verder kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op HET voorwerp van Woerden anno 2022. Door diverse particulieren en organisaties zijn hvoorwerpen genomineerd die het leven in Woerden in 2022 het best vertegenwoordigen. De inzendingen variëren van de guerilla verkeersborden en de koe van Woerden tot de erwtensoeppan en stadskabouters. Al deze voorwerpen zijn in de tentoonstelling te zien. 

Tenslotte is er ruimte voor kunstwerken van basisschoolleerlingen die zich in de klas hebben beziggehouden met 650 jaar stadsrechten. Door deze kunstwerken dragen de kinderen bij aan de geschiedenis van de toekomst!

Historisch stadhuis

Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het voormalige stadhuis, de plek waar vroeger ook recht werd gesproken. De schandpaal aan de gevel van het museum herinnert daar nog aan. Zeer bijzonder is de Vroedschapszaal met haar eikenhouten betimmering uit 1610 en historische inrichting. De rondleiders vertellen u er graag meer over.


U betaalt de reguliere entree, de rondleiding is gratis. Er is capaciteit voor ca. 15 personen, vol=vol. Reserveren hoeft niet, mag wel. Voor informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Anne Marieke den Haan: contact@stadsmuseum.nl, 0348-431008.

De komende gratis instaprondleidingen starten steeds om 14:00 uur op 

·       donderdag 21 juli

·       zondag 7 augustus

·       donderdag 18 augustus

·       zondag 4 september

·       donderdag 15 september

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter