Stadsmuseum Woerden gesloten op dinsdag 19 juli en fontein tijdelijk uit

Het is warm in Nederland! Het KNMI voorspelt voor dinsdag 19 juli tropische temperaturen van maximaal 39 graden. Daarom heeft het Stadsmuseum besloten om morgen de deuren te sluiten. Ook de fontein ‘Spelend met water’ is zondagavond tijdelijk uitgezet. Door de hoge temperatuur van het water is er mogelijk kans op legionella besmetting. 

Het uitzetten van de fontein is een preventieve maatregel: de waterkwaliteit wordt namelijk regelmatig gemeten en is nog goed. Toch is er voor het fonteinteam weer een hoop werk aan de winkel. De pomp is al uitgeschakeld maar nu moet de bak waarin de fontein staat worden leeggezogen en schoongemaakt. Zodra de temperaturen dalen wordt het water weer aangezet en kunnen de kindertjes weer vrolijk spetteren! 
 

De sluiting van het museum is gelukkig ook maar tijdelijk. Vanaf as. woensdag zijn we weer normaal geopend vanaf 11:00 uur. Sterker nog: tijdens de feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad is entree iedere woensdag van 15:00 tot 17:00 gratis!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter